Met lange zomerdagen aan de horizon, tonen we u plannen en eenvoudige instructies om in slechts één weekend een duurzame, aantrekkelijke picknicktafel te bouwen.

De zomer is bijna hier en ik ben er klaar voor. Ik heb een nieuwe zeven-pits gasgrill en vier grondschuddende luidsprekers voor mijn buitengeluidssysteem – en ik heb een stevige picknicktafel gebouwd om mijn oude te vervangen. (Het was een krakende, versplinterde rotzooi van hout die als een parallellogram opzij stond.)

De nieuwe tafel had een weekend nodig om te bouwen, inclusief een reis naar een thuiscentrum om het hout met de hand te plukken en bevestigingsmiddelen te kopen. Een van de beste eigenschappen van het project: de boven- en zitbanken zijn gemaakt van composiet terrasplanken, een materiaal gemaakt van kunststofhars en zaagsel. Het is gemakkelijk schoon te maken, het is ongevoelig voor hout-saaie insecten en het splint nooit. Ik koos voor drukbehandeld 2x hout voor andere delen van het project – en roestvrije bevestigingsmiddelen overal. Ik moet toegeven dat mijn ontwerp zwaar is. Aan de andere kant is het duurzaam; dit is waarschijnlijk de laatste picknicktafel die je ooit nodig zult hebben.

tap 1: Begin onderaan

Begin met het snijden van vier poten van de picknicktafel uit onder druk behandeld 2 x 6 hout. Snijd twee benen tegelijk op een elektrische verstekzaag. Snijd de hoek op de benen; bendesnijden zijn sneller en nauwkeuriger dan enkele sneden. U kunt ook een cirkelzaag en een geleider gebruiken om de hoeken aan de boven- en onderkant van de benen te snijden. Snijd vervolgens de zitsteun af en schuin en leg de steun over de benen. De bovenkant van de steunen moet 18 inch van de beenbodems zijn (zoals weergegeven in de profielillustratie), en de uiteinden van de steunen moeten 14¾ inch van elk been uitsteken.

Stap 2: Beveilig de steunen

Bevestig de 2 x 4 steunen aan de poten met 3-inch dekschroeven. Leg de stoelsteun over de benen en zet vast. Leg de onderdelen op een plat oppervlak om draaien te voorkomen. Later versterk je de verbinding met slotbouten. Zorg ervoor dat u de schroefkop gelijkmatig aandrijft, maar niet dieper; anders loopt u het risico dat het schroefpunt de andere kant uitsteekt.

Stap 3: Maak het frame

Ga nu naar het frame voor het tafelblad. Snijd de zijhekken in en boor 5/32-inch geleidegaten voor om splijten te voorkomen; voeg de delen samen met 3-inch dekschroeven. Schroef het bovenste frame aan elkaar. Gebruik een eenvoudige buisklem om de onderdelen op hun plaats te houden. Dupliceer het proces om de stoelframes te knippen en vast te maken.

Stap 4: Stel de tafel samen

De volgende stap is het samenstellen van de structuur van de picknicktafel. Plaats eerst het tafelblad gelijk met de bovenkant van de poten en klem het op zijn plaats. Steek aan elk uiteinde van de bovenkant 3-inch dekschroeven door de binnenkant van het frame en in de benen. Hier komt een stubby impact-driver echt van pas, om tussen de dwarsliggers te passen.

Installeer later slotbouten om de verbindingen te ondersteunen. Bevestig de stoelframes door de dekschroeven door de buitenkant van de stoelsteun in het frame te duwen. Zorg ervoor dat het frame gelijk ligt met de stoelsteun om ervoor te zorgen dat de stoelplanken goed zitten.

Stap 6: versterk de basis

Installeer twee diagonale beugels om de tafelbasis te versterken en ervoor te zorgen dat deze niet uit het vierkant kantelt. Gebruik een elektrische verstekzaag of een cirkelzaag om de schuine uiteinden van deze stukken te zagen. Schuif de beugels tussen de stoelsteun en de dwarssteun van het bovenframe en zet ze vast met 3-inch dekschroeven. Nu is het zware werk gedaan.

Stap 7: Bevestig de poten

Gebruik een boor en een bit met een diameter van 13/32-inch om gaten in de sledebouten door de poten en het tafelframe te boren. Laat het bit van buiten naar binnen lopen om ervoor te zorgen dat er aan de binnenkant van de benen versplintering optreedt. Gebruik een hamer om de slotbouten door de gaten te tikken, op gegalvaniseerde ringen en moeren te schuiven en met een dopsleutel vast te draaien. Als u langere bouten gebruikt dan ik heb gespecificeerd, zorg er dan voor dat u overtollige boutschachten afsnijdt en het snijoppervlak glad vijlt. Dit voorkomt de mogelijkheid van letsel door een uitstekende steel. U zult de onderdelen waarschijnlijk een paar maanden na het drogen van het hout iets moeten aandraaien.

Stap 8: Snijd de planken door

Kruis de composiet terrasplanken voor de bovenkant en stoelen. Om de nauwkeurigheid te verhogen, knipt u meerdere planken tegelijk. Leg de terrasplanken over het frame met hun houtnerfstructuur naar boven gericht. De planken moeten een overhang van 5 inch hebben aan elk uiteinde en de eindplanken moeten 1 inch uitsteken. Boor 1/8-inch geleidegaten door de plank en het frame. Gebruik een vierkant om het bit uit te lijnen met de dwarsrails van het frame. Bevestig de planken met 2½-inch lange trim-head dekschroeven.

Stap 9: Round the Ends

Gebruik plastic afstandhouders ontworpen voor composiet terrasplanken om een ​​uniforme ¼-inch opening tussen de planken te behouden. Plaats deze tussen elke plank.

Voltooi het project door de vierkante uiteinden van elke plank af te ronden met een frees en een afrondbit met een radius van 3/8-inch. Open tot slot de grill en ga zitten voor je eerste maaltijd aan je nieuwe tafel.

About admin

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *