Dit is precies wat je nodig hebt om lekker te luieren terwijl je je favoriete tuinmagazine leest.

Na een zoektocht voor een schommelstoel, bouw je deze schommelstoel in fasen, maak eerst het basisframe en bevestig vervolgens de zijkanten, zitting, rugleuning en ten slotte de armleuningen. Je zou de schommel aan een enorme boom met meegaande takken kunnen hangen, of aan een A-frame van palen, zoals wij deden.

materialen:
SA Grenen, als volgt gesneden (alles in mm)
4 x lange framestukken: 606 X 50 x 44 mm
4 x korte framestukken: 480 x 50 x 44 mm
4 x dwarsstukken: 1364 x 50 x 44 mm
2 x zijaanslagen: 480 x 20 x 20 mm
12 x latten – zijkanten: 380 x 94 x 20 mm
12 x latten – zitting: 630 x 94 x 20 mm
12 x latten – rugleuning: 700 x 94 x 20 mm
1 x lang dashboard: 1274 x 94 x 20 mm
2 korte fascia-planken: 480 x 94 x 20 mm
1 x rugbrace: 1274 x 20 x 44 mm
2 x armleuningen: 770 x 140 x 20 mm draadschroeven met
volledige draad (4 x 30 mm)
touw: breedte 22 mm houtprimer (
roze)
Dulux Pearlglow (Amethistdouches)
Gereedschap:
Boor en verzinkboor, tafelzaag, meetlint, schroevendraaier, potlood, kwast, schuurpapier

Dit project vereist redelijk geavanceerde houtbewerkingsvaardigheden. De schommel moet een weekend duren om te bouwen, exclusief het schuren en schilderen. Het basisframe voor de schommel bestaat uit twee rechthoekige uiteinden en drie dwarsstukken. De zitting, zijkanten en rugleuning zijn aan dit frame bevestigd. Gebruik schroeven met volledige draad, volledig verzonken, voor het verbinden van stukken.

Stap 1: Maak 2 identieke rechthoekige frames: ons 2 ‘lange framestukken’ en 2 ‘korte framestukken’ voor elk frame. Plaats in elk een van de lange stukken met 44 mm naar binnen. Plaats de 2 frames parallel aan elkaar met de offset-stukken aan de onderkant, naar binnen gericht. Gebruik het 1e dwarsstuk om de frames aan de voorkant te verbinden – de uiteinden moeten gelijk liggen met de buitenranden van de offsetstukken. Bevestig elk uiteinde met 4 schroeven door het dwarsstuk en in de zijkant.

Stap 2: Het 2e dwarsstuk vormt de bovenste steun voor de achterlatten, maar het oppervlak moet eerst in een hoek van 80 graden worden gesneden. Leg het frame na het vormen van het kruisstuk op zijn achterkant en plaats het kruisstuk vervolgens in de binnenste bovenste achterhoeken, met de schuine zijde naar voren gericht. Bevestig het met 3 verzonken schroeven per zijde.

Stap 3: bevestig het 3e dwarsstuk zodat de achterkant 100 mm van de binnenste achterste hoeken is. Bevestig elk uiteinde met 2 schroeven die door de onderkant van het frame en in de dwarsbalk lopen. (Het 4e dwarsstuk wordt later bevestigd)

Stap 4: Breng het dashboard aan. Plaats eerst, voor afstandsdoeleinden, een zitlat op de dwarsstukken. Plaats het dashboard zo dat de achterste bovenrand gelijk ligt met de bovenkant van de lat. Bevestig de fascia aan het dwarsstuk door 5 schroeven op gelijkmatig verdeelde punten te verzinken. Verwijder de stoellat.

Stap 5: Monteer de ‘zijaanslagen’. Snijd een hoek in een uiteinde van elke ‘stop’ zodat ze precies tegen de hoek van 80 graden van het achterste dwarsstuk rusten. Plaats de 1e ‘stop’ tussen het voorste deel van het zijframe en vervolgens het schuine vlak van het achterste dwarsstuk, aan de binnenrand, en bevestig met schroeven. Herhaal dit aan de andere kant.

Stap 6: Snijd diamantvormen uit de latten die voor de achterkant en zijkanten moeten worden gebruikt. Bevestig 6 zijlatten aan elk frame door ze gelijkmatig uit elkaar te plaatsen en ze vervolgens vast te schroeven aan de ‘zijstop’ aan de bovenkant en het verspringende gedeelte van het frame aan de onderkant.

Stap 7: Spreid de 12 zitlatten gelijkmatig over de twee onderste dwarsstukken, zodat ze tegen het dashboard aanliggen. Verzink 4 schroeven door elke lat, 2 aan elk uiteinde, en bevestig ze aan de dwarsstukken.

Stap 8: Snijd het gezicht van het resterende (4e) dwarsstuk in een hoek van 80 graden. Leg het op de stoellatten. Verwijder het dwarsstuk en plaats het op een werkoppervlak met de gevormde kant naar boven. Plaats de rugbeugel precies parallel daaraan, 380 mm uit elkaar. Plaats de achterlatten gelijkmatig over de horizontale stukken, uitgelijnd met de eerder getekende markeringen en met hun onderste uiteinden gelijk en vierkant met de bredere zijde van het gevormde dwarsstuk. Schroef elke achterlat op het dwarsstuk en de beugel. Om ervoor te zorgen dat deze naar achteren kantelt, moet de onderkant, nu bestaande uit de achterlatten die aan het dwarsstuk zijn bevestigd, onder een hoek worden bijgesneden. Plaats het blad van de tafelzaag op 10 graden verticaal.

Stap 9: Plaats het gemonteerde gedeelte op de stoel zodat het achterover leunt en vlak tegen het schuine vlak van het bovenste dwarsstuk rust. Verzonken schroeven door elke achterlat in het bovenste dwarsstuk. Draai de schroeven om en plaats 5 schroeven door de onderkant van de zittinglatten in het 4e dwarsstuk.

Stap 10: Vorm beide armleuningen: begin 100 mm vanaf de buitenste voorste hoek en trek een diagonale lijn die de buitenste achterste hoek raakt. Knip langs deze lijn en gooi het dunnere gedeelte weg en rond dan alle hoeken van de armleuningen af. Schroef een armleuning op elk zijframe, met de rechte zijden gelijk met de bovenste binnenranden. Bevestig vervolgens de 2 korte boeiboorden aan weerszijden van de voorkant van het frame, verticaal, onder elke armsteun.

Stap 11: De gaten voor de kabelsteun lopen net binnen de dwarsstukken en moeten allemaal verticaal uitgelijnd zijn. Markeer punten 65 mm vanaf de voorkant en 75 mm vanaf de achterkant van de armleuning en boor vervolgens door zowel de armleuning als het frame eronder. Markeer en boor overeenkomstige gaten in de stoellatten en het onderframe.

Stap 12: Schuur alle oppervlakken en randen met schuurpapier. Schilder met houtprimer en eindig met verf naar keuze.

Stap 13: Om de schommel op te hangen, plaatst u de touwen aan elke kant en knoopt u de uiteinden. Zodra de schommel in positie is, pas de touwen aan zodat de voorkant iets hoger hangt dan de achterkant.

 

About admin

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *